Ät på Bistron

Var säker på att du har ett bord när du kommer hit.

Boka här


Frossa i Frankrike

Här kan du välja och vraka bland alla klassiker i det franska köket – moules frites, steak tartare eller chèvre chaud. På Berns Bistro & Bar kan frankofilen dessutom njuta av viner från så gott som alla Frankrikes vindistrikt samt lyssna till den franska lokalradion som står på från morgon till kväll. Så, sitt kvar länge och njut som en riktig fransman.


REFUGE COSY DU DIMANCHE!

Fly söndagen och kom till vårt gömställe Berns Bistro & Bar. På söndagar serverar vi två rätter för 245 kr per person under hela dagen. Antingen är det gryta eller stek som serveras med flamberade crêpes till efterrätt.

24/1 Kyckling Provencale med getost och oliver. 

31/1 Fläskfilé och anklever med äpple och hasselnötter.

7/2 Fläsksida med beaujolais, spenat och smörslungad potatis.

 

 

Bienvenu!
Niclas Ohlsson, restaurangchef

Öppettider


Måndag – torsdag
11.30 – 23.00

Fredag
11.30 – 24.00

Lördag
12.00 – 24.00

Söndag
12.00 – 22.00


white_guide

CMYK-vit-bakgrund-1


Meny

Genuina smaker och vällagad mat, bon appétit!

Plats Principaux

Coeur de filet provençale

Dessert

Crêpes Suzette

245 kr per person

Les omelettes

Nature
149:-

Fromage
155:-

Fromage et jambon
159:-

Les croques

Monsieur
145:-

Madame
155:-

Entrées

Escargots gratinés à l’ail et aux fines herbes
Gratinerade sniglar med vitlök och örter
139:-

Chèvre chaud sur lit de salade, betteraves, noix
Gratinerad getost från Löt Gårdsmejeri, sallad med rödbetor och valnötter
150:-

Steak tartare de boeuf Berns, salade
Berns råbiff på mälardalsoxe med sallad
160:-

Soupe aux petits oignons et oignons blancs, pain au levain, gruyère et herbes de Provence

Soppa på pärl- & silverlök, levainbröd, gruyèreostoch Herbes de Provence
159:-

Cellier du Chef : Suède c. France avec les garnitures saisonnières. Sur l’ardoise.
Köksmästarens skafferi: Sverige vs. Frankrike med säsongens tillbehör.
Presenteras på griffeltavla
199:-

Carpaccio de cerf de Södermanland, œufs d’ablette de Kalix fumés au bois de genévrier, truffes, fromage de chèvre affiné du Lot et aneth croustillant

Carpaccio på sörmländsk kronhjortsbog, enrisrökt löjrom från Kalix, tryffel, lagrad getost från Löt och krispig dill
189:-

Plats principaux - le grill

Saumon de Salma et cabillaud, barigoules, œufs
de truite, cresson et shiso accompagnés de salicorne
Salmalax & torsk, barigoule, forellrom, blomster- & shisokrasse och sjökorall
295:-

Entrecôte de renne de Vilhelmina, citrouille, persil,
cèpes de Bordeaux et citron

Entrécôte på rensarv från Wilhelmina, pumpa, persiljerot, karljohansvamp och citron  
319:-

Magret de canard sauvage bardé, cassis, chou frisé, poivre vert, pommes de terre Œil de perdrix
avec jaune d’œuf bio cuit

Barderat vildandsbröst, svarta vinbär, grönkål, grönpeppar,
 King Edward och bakad ekologisk äggula
329:-

Berns Bistro & Bar bouillabaisse
259:-

Entrecôte de Berns, des petits agriculteurs suédois
frites et salade

Entrecôte de Berns från små svenska gårdar med frites et salade
349:-

Foie de veau à l’anglaise, lardons croustillants, câpres, sauce au vin rouge et beurre bruni

Kalvlever anglaise med bacon, kapris, rödvinsås
och brynt smör
229:-

Nostalgie au Berns Bistro & Bar

Grillé escalope de veau de Mälardalen, topinambour, anchois et câpres beurre, oignons frits

Grillad kalvschnitzel från Mälardalen, jordärtskocka,
sardell- & kaprissmör, friterad lök
169:-

Nos classiques

Moules marinière, frites et aïoli
Inkokta blåmusslor med pommes frites och aioli
239:-

Chèvre chaud sur lit de salade, betteraves, noix
Gratinerad getost från Löt Gårdsmejeri, sallad med rödbetor och valnötter
215:-

Boeuf bourguignon fait avec wapitis de Södermanland, purée de pomme de terre, persil

Boeuf bourguignon på Sörmländsk älg, potatispuré, bladpersilja
225:-

Steak tartare de boeuf Berns, salade et frites

Berns råbiff på Mälardalsoxe med frites et salade
239:-

Garniture

Frites aïoli/Haricots verts/Salade verte/
Salade de tomates/Beurre façon Berns/ Choucroute/Pomme de terre
50:-

Assortiment de fromages Francais

Plateau de fromage, confiture de figues et pain croustillant fait maison
Osttallrik med fikonmarmelad och hembakat knäckebröd
139:-
1 portion de fromage
Kvällens ost
45:- /PIÈCE

Nos meilleurs amis

Wonderboo
50:- /WOFF

Desserts

Soufflé à la myrtille, crème de Wapnö, vanille, romarin
et mousse de chicouté sur myrtilles

Blåbärssufflé, Wapnögrädde, vanilj, rosmarin och mylta på blåbär  
139:-

Pommes Ingrid Marie, glace à l’amande, calvados, noisette et basilic

Ingrid Marie-äpplen, mandelglass, calvados, hasselnötoch kanelbasilika  
145:-

Manjari de Valrhona (64 %) chocolat moulé, clémentine, macaron au safran, pain de seigle émietté et caramel au beurre salé

Gjuten Valrhona Manjari (64%), klementin, saffransmacaron, kavringsmulor och salt kola
149:-

Sorbet
45:-/BOULE 

Bon Bon
175:- 

Truffle
40:-/PIÈCE 

Crème brûlée
 95:-


Magishow

Kombinera magishow med boende på fantastiska Berns Hotel!

Läs mer


Sportlov med Berns Hotel

Stanna längre och betala mindre på Berns Hotel.

Läs mer


SVENSKT TENN

Boka Svenskt Tennpaket och du får vackra glasunderlägg.

Läs mer


Påsk med Berns!

I priset ingår frukostbuffé, en halvflaska Champagne, påskgodis och wifi.

Läs mer



Kontakt

Vill du boka bord eller bara prata lite med oss? Välkommen att boka online eller skicka oss ett mail.

Reservationer

RESERVERA BORD

Gäller det en bokning för idag, vänligen ring 08-566 325 10
***
Gäller det en bokning för 1-9 personer vänligen boka online
***
Gäller det en bokning för stora sällskap på 10 personer och fler, en avbokning eller ändring av en redan befintlig bokning vänligen maila reservations@bistroberns.se

BERNS BISTRO & BAR

Tel: 08 566 325 10
Email: bistroberns@berns.se

SE-111 47, Stockholm
Berzelii Park
Näckströmsgatan 8

 

Personal

KÄLLARMÄSTARE

Johan H Lindqvist

RESTAURANGCHEF

Niclas Ohlsson