Boka bord
Ät på Bistron

Var säker på att du har ett bord när du kommer hit.

boka här

Frossa i Frankrike

Här kan du välja och vraka bland alla klassiker i det franska köket – moules frites, steak tartare, bœuf bourguignon eller chèvre chaud. På Berns Bistro & Bar kan frankofilen dessutom njuta av viner från så gott som alla Frankrikes vindistrikt samt lyssna till den franska lokalradion som står på från morgon till kväll. Så, sitt kvar länge och njut som en riktig fransman.

Bienvenue!
Niclas Ohlsson, restaurangchef

ÖPPETTIDER

Påsken: öppet skärtorsdag, långfredag och påskafton som vanligt!
Stängt påskdagen och annandag påsk.

Måndag

11.30 – 22.00

Tisdag - fredag

11.30 – 24.00

Lördag

12.00 – 24.00

Söndag

12.00 – 22.00


meny

meny ingress Berns Bistro Bar

alacarte

Bistro Á La Carte

Nature, Fromage, Fromage et Jambon139 :-

Monsieur135 :-

Madame145 :-

Gratinerad getost på sallad m. rödbetor & pinjenötter195 :-

Berns Bistros råbiff m. pommes frites & sallad225 :-

Vinkokta blåmusslor m. pommes frites & aioli229 :-

Entrecôte de Berns329 :-

Choucroute royale Berns239 :-

De porc195 :-

Saucisses195 :-

Boudin noir195 :-

Frites aïoli, Haricots verts, Salade verte, Salade de tomates, Beurre façon Berns, Choucroute45 :-

Osttallrik m. fikonmarmelad & fruktbröd139 :-

1 bit ost45/bit

Klassisk crème brûlée95 :-

Profiteroles75 :-

Chokladfondant med körsbärsglass och inkokta körsbär125 :-

Tarte Tatin med vaniljglass119 :-

“Bon bon” assortiment de truffes “Bon bon” utvalda tryfflar109 :-

bagetter-hemsidan

Lunch

Välj en rätt för 165 :-, två rätter för 229: – eller tre rätter för 249:-.
Menyn varierar från veck till vecka, måndag till söndag. Bon appétit!

Sniglar, tomat-, vitlök- och örtgratinerade med crust av lardons

Tarte Flambée, tunt bakad, spröd tarte med crème fraiche och Gruyére-ost Toppas med lardons

Crème Ninon, grönärtsoppa toppad med syrad crème fraiche

Rödspätta Meunière med brynt smör och pepparrot, handskalade räkor och champinjon

Lamm Provencal med ratatouille och cidersenapssky

Sallad med lättrökt lax och pocherat ägg samt dillkrutonger

Les omelettes naturelle/ gruyère/ jambon139 :-

Chèvre chaud med rödbetor & pinjenötter195 :-

Moules Marinière avec pommes frites229 :-

Croques Monsieur135 :-

Croques Madame145 :-

Tartare de bouef225 :-

Berns Choucroutes Royal230 :-

Entrecôte de Berns329 :-

Crème brûlée

Chokladtartelette med syltad apelsin och vaniljglass

Chokladtryfflar, husets hemrullade tryfflar och wienernougat

viner

Vin & Dryck

Gl. Champagne135 :-

Pastis96 :-

Kir royal140 :-

Frambois royal98 :-

NV Brut Classic Deutz135/775/ magnum1790 :-

2000 Deutz Berns Edition, Brut Vintage Deutz1250 :-

NV Crémant de Bourgogne Bailly Lapierre98/495:-

2005 Vielles Vignes Grand cru Larmandier-Bernier1050 :-

2004 Belle Epoque Perrier Jouët1890 :-

2003 Dom Pérignon Möet & Chandon2120 :-

2004 Cristal Louis Roederer3200 :-

NV Deutz Brut Classic Rosé Deutz955 :-

2000 Cuvee William Deutz Rosé Deutz1500 :-

NV - Vin de France, Blanc (verre)88/205/410 :-

2011 Chablis 1er Cru Vaulignot, Bourgogne Domaine Louis Moreau140/560 :-

2010 Vielles vigne, Bourgogne Maison Roche de Bellene98/455:-

2012 Sancerre Loire Domaine des grand perrérs135/555:-

2011 Riesling Rréserve, Alsace Ferdinand Engel125/495:-

2009 Meursault, Bourgogne Domaine Bouzereau-Emonin750 :-

2004 Meursault Charmes, Bourgogne Louis Jadot1495 :-

2004 Puligny-Montrachet 1er cru, Clos de la Garenne, Bourgogne Louis Jadot1495 :-

2011 Tradicion, Vouvray, Loire Sebastien Brunet555 :-

2009 Riesling, Alsace Trimbach410 :-

2010 Gewurztraminer, Alsace Trimbach475 :-

2005 Gr.Cru Hengst Samain Wintzenheim, Riesling, Alsace Joschmeyer950 :-

1991 Les Pierrets Wintzenheim, Riesling, Alsace Joschmeyer1150 :-

2012 Côtes du Rhône, Rhône Chateau Mont-Redon360 :-

2010 Croze Hermitage, Rhône Alain Graillot610 :-

2010 Chateauneuf du Pape, Rhône Domaine du vieux Lazaret710 :-

Côtes de Provence Chx Gassien95/360:-

NV Vin de France, Rouge88/205/410:-

2010 Vielles vigne Bourgonge Maison Roche de Bellene98/455:-

2005 L’Exceptionnel, Bourgueil, Loire De Paul Buisse125/495:-

2009 Côtes de Castillon, Bordeaux Chateau Cadet135/555:-

2010 Les Creisses Pays d’Oc, Languedoc125/495:-

2011 Lirac, Rhône Chateau Mont-Redon98/385:-

2010 Pinot noir, Alsace Trimbach450 :-

2010 Bourgogne rouge, Bourgogne Equis455 :-

2006 Gevrey-Chambertin 1er Cru, Bourgogne Michel Picard790 :-

2008 Pommard Epenots Louis Jadot800 :-

2009 Saint-Émilion, Bordeaux Petit Figeac950 :-

2007 Graves, Bordeaux Chateau du Seuil575 :-

1998 Grand cru classe Pauillac, Médoc, Bordeaux Chateau Latour5500 :-

2009 Chateauneuf du Pape, Rhône Chateau Mont-Redon660 :-

2007 Chateauneuf du Pape, Rhône Domaine du Vieaux Lazaret750 :-

2011 Crozes Hermitage, Rhône Domaine des Lises610/magnum 1100:-

2009 Saint Joseph, Rhône Equis620 :-

Heineken (draft beer)63 :-

Spendrups (draft beer)59 :-

Kronenbourg 1664 (33 cl)59 :-

Demory Paris Pils (33 cl)63 :-

Demory Paris Blanche (33 cl)63 :-

Affligem Dubbel (33 cl)63 :-

La Cidraie59 :-

Eric Bordelet Cider Argelette (75 cl)230 :-

La Ribaude Jus de Pommes Petillant (75 cl, pas d’alcool)105 :-

Ginger Beer (non-alcoholic)45 :-

Orangina (non-alcoholic)38 :-

Le Tour de France

Berns Bistro & Bar bjuder på mat, dryck, musik och kultur från en ny fransk region, varje månad.

Följ med på en smakresa genom den franska matkulturen, från den dramatiska Atlantkusten till vingårdarnas inland och lummigt gröna skogar. Ett äventyr fyllt av genuina smaker som gjort den franska gastronomin så älskad världen över. Berns Bistro & Bar bjuder in dig till ”Le Tour de France”. Med start i oktober presenteras varje månad matkulturen i en ny region med tillhörande dryck, musik och kultur.

- Vi bjuder på klassiska rätter som exempelvis  ”Jambon persillé”, skinksylta med persilja från Bourgogne, romkaka ”Baba au rhum” från Alsace och även mer exotiska rätter från de franska kolonierna som vi besöker under nästa år, säger Niclas Ohlsson, restaurangchef på Berns Bistro & Bar.

Resan har tagit oss från inlandets Bourgogne, vidare till norra Frankrike och vinlandet Bordeaux under hösten och vintern, i mars fortsätter vi med Languedoc.

Provinser_karta

Berns Bistro & Bar Galleri

Berns genom kameralinsen


Kontakt

Vill du boka bord eller bara prata lite med oss? Välkommen att boka online eller skicka oss ett mail.

Reservationer

Reservera Bord

Tel: 08 566 322 00

Email: reservations@bistroberns.se

Berns Bistro & Bar

SE-111 47, Stockholm

Berzelii Park

Näckströmsgatan 8

Personal

Källarmästare

Caroline Nätteldal

Restaurangchef

Niclas Ohlsson