Boka bord
Ät på Asiatiska

Var säker på att du har ett bord när du kommer hit.

boka här
Beställ take away

Smaker från Asiens alla hörn

Låt dig förföras av Asiatiska till lunch, middag eller brunch. I den överdådiga salongen bjuds det på sashimi, ångkokt dim sum och thailändska köttbullar. Som den första kinesiska restaurangen i 40-talets Sverige, var Asiatiska ett exotiskt inslag bland Stockholms restauranger och än idag fortsätter vi att introducera nya smaker från Asiens alla hörn.

Välkommen, önskar restaurangchef Caroline Nätteldal!

ÖPPETTIDER

Söndag – Torsdag
11.30 – 01.00
(köket stänger 23.00)

Fredag – Lördag
11.30 – 03.00
(köket stänger kl. 23.00)

Frukost

Under påskhelgen har vi öppet kl. 07.30 – 11.00

Måndag – Fredag
06.30 – 10.00

Lördag – söndag
07.30 -11.00

Brunch

Lördag och söndag och även Långfredagen.
11.30 – 16.00

Yum Cha – Afternoon Tea

Måndag – torsdag
14.00 – 17.00 (fredag till kl. 16.30)


meny

Här serveras smaker från Asiens alla hörn

4A0G3318

Lunch

Edamemebönor60 :-

Sushi 10 bitar140 :-

Misosoppa25 :-

Larb Ped, thailändsk anksallad med röd chili, lime och rostat rispulver170 :-

Vegetarisk japansk buljong med tempurafriterade grönsaker och sobanudlar155 :-

Tofu sweet n’ sour med cashewnötter145 :-

Stir fry på ryggbiff med grönsaker och basilika185 :-

Black bean-ångad torsk i bananblad med szechuan-gurksallad195 :-

Teriyakihalstrad lax med chili/vitlöksfräst pak choy180 :-

Karameliserad fläsksida med senapskål och stjärnanis175 :-

Grillad gödkalvsentrecôte med chilibearnaise och ljummen rödbetssallad215 :-

Yamagata roll115 :-

Thaiköttbullar i röd curry med marinerade grönsaker135 :-

Tod mun Goong, räk/fläsk-kakor160 :-

Tod mun Goong, Teriyakilax, Kalventrecôte, Anksallad, Japansk buljong, Shake aioli roll -desserter från buffén-255 :-

Hemgjorda patisserier160 :-

Med lunch65 :-

frukost2

Frukost

Här på vackra Berns serverar vi en mångsidig frukost som passar alla. Vi har en fantastisk frukostbuffé där du bland annat kan hitta det bästa nybakta brödet, yoghurt med färska frukter och våra egna bakverk. Vi har även ett stort utbud av varma rätter. På vardagar kan du få en nygräddad våffla serverad, eller till och med grädda den själv.
Varmt välkommen att boka bord genom att ringa till Berns Asiatiska på 08 – 566 322 00.
Rosita, frukosthovmästare med medarbetare.

Frukostbuffé250 :-

Amerikanska pannkakor m ed lönnsirap60 :-

French Toast50 :-

Gröt45 :-

Smörgås, juice, kaffe eller te88 :-

Bakverk, juice, kaffe eller te78 :-

Meny_brunch

Brunch

Välkommen att boka bord kl. 11.30 – 16.00 lördagar och söndagar. Pris 355 :- barn till och med 13 år, 110 :-.

Välkommen till vår Asiatiska brunch! Brunchen kostar 355 kr och inkluderar kaffe & te. (Barn upp till 13 år - 110kr)

Dessertbuffé ingår - Hemgjorda bakverk från Berns konditori

Miso soppa

Sushikockens val av sushi/ sashimi

Chicken Cashew

Ostron Serveras med dip på hackad chili, koriander, brunoise rödlök, fisksås och lime

Tomat- och myntasallad med chili

Thai Caesar sallad Romansallad med Sean Connery dressing och marinerad tofu

Laab moo Sallad på chili och limemarinerad fläskkarre med rostad rispulver och mynta

Japansk inkokt lax med syltad röd lök och svarta sesamfrön

Dumplings Tre olika dumplings med nötfärs, räkor eller kyckling, antingen stekta. friterade eller ångade.

Siu Pau, degknyten fyllda med bbq fläsk

Okonomiyaki med japansk majonnäs och currysås Vegetarisk grönsaks pankaka med zuccini, morot, salladslök och paprika

Ägg nudel caramel stir fry med tofu

Vegetarisk indisk gryta med aubergine, potatis och panir

Laxvårrullar med sallad och örter

Hoisin Ribs Revbensspjäll i hoisin sås med sesamfrön

Thaiköttbullar med röd curry och syltade grönsaker

Tom ka gai, Thailändsk kokossoppa med kyckling, koriander och röd chili

Snabbstekt tzay med ananas, cashewnötter och salladslök

Pankofriterade laxfenor med citron

Grillade kycklingspett med massaman jordnötsås, kroepoek och atjar

Sesamgrillad flapsteak med chilimajonnäs

Jasminris

Meny_afternoon_tea

Afternoon Tea

Yum Cha betyder ”att dricka te” på kantonesiska. Välkommen till Berns Asiatiskas kinesiska afternoon tea. Måndag - fredag 14:00 - 17:00 ( fredagar till kl. 16.30).

Valfritt te

3 x dumplings

Berns dessert buffé265 :-

Endast Berns dessert buffé160 :-

Kyckling, fläsk/jordnöt, vegetarisk

Blandade godsaker från Berns konditori, t.ex. chokladmousse, snickerskaka, chokladtryfflar, Thai creme brûlée, vaniljpannacotta och fruktsallad

Berns jubileumste45 :-

Berns jubileumste på burk150 :-

Lapsang, svart te, Kina 35 :-

Sencha, grönt te, Japan 45 :-

Gen mai cha, grönt te, Japan45 :-

Oolong, Tie kvan yin, Kina40 :-

Jasmin, grönt te, Kina45 :-

Silver needle, vitt te, Kina45 :-

Rooibos naturell, rött te, SA35 :-

Deutz Champagne, per glas150 :-

Tusker mellanöl 64 :-

Bundaberg Ginger Beer (alkoholfri),50 :-

Coca Cola, Coca Cola light, Fanta, Sprite35 :-

Meny_vin_dryck

Vin & Dryck

alacarte

À La Carte

Sushi 5 bitar135 :-

Sashimi 5 bitar145 :-

Salmon Nigiri 10 bitar250 :-

Amaebi Sweet Shrimp38 :-

Ebi Shrimp45 :-

Hokkigai, Surf Clam38 :-

Black Cod38 :-

Shake, Salmon38 :-

Tako, Octopus38 :-

Hamachi, Yellowtail45 :-

Hotate, Scallop45 :-

Hotate Roll 175 :-

California Roll 145 :-

Spicy Albacore Roll175 :-

Spicy Albacore new style190 :-

Crispy Spicy Albacore Roll190 :-

Shake Roll new style180 :-

Tempura Ebi Roll210 :-

Berns Asian Roll310 :-

Spider Roll new style325 :-

Soft-shell new style295 :-

Nigiri Avocado38 :-

Hosomaki Cucumber85 :-

Veggie roll140 :-

Tempura Veggie Roll180 :-

Haricots Verts Roll140 :-

Berns new style165 :-

Shake wasabi135 :-

Sashimi new style155 :-

Ceviche salmon180 :-

Moriawase255 :-

Po special230 :-

Sashimi Moriawase315 :-

Grand Sushi and Sashimi plate525 :-

Grand Hosomaki plate550 :-

Miso soup35 :-

Vitlöksfrästa haricots verts med friterad ostronskivling75 :-

Som tam-sallad på grön papaya med chili, tomat och jordnötter85 :-

Ångade edamamebönor med flingsalt70 :-

Gratinerade pilgrimsmusslor med Hokkaido-pumpa och örttäcke170 :-

Knivmusslor Thai style med vitlök, röd chili och koriander115 :-

Berns chicken nuggets med miso-aioli155 :-

Cha plu-blad toppade med rökt röding, örter, citrongräs och ingefära135 :-

Fin de Claire-ostron, x3 med chilidipp, koriander, lime och rostad lök145 :-

Extra ostron p.p.45 :-

Thaibiffsallad på tatakihalstrad svartådalsbiff med aromatiskt rispulver, chili och mynta145 :-

Smördegs-Dim Sum fylld med shiitake svamp och edamame38

Smördegs-Dim Sum fylld med Shaoxing- och apelsinmarinerat högrev45 :-

Stekt kycklingdumpling med Mandu-sås38 :-

Stekt fläsk- och jordnötsdumpling med ingefärsdipp38 :-

Stekt kinesisk köttfärsdumpling med risvinägerdipp45 :-

Baozi, ångad vetebulle fylld med BBQ-fläsk45 :-

Friterad vegetarisk vårrulle med sweet chilisås45 :-

Vegetariska rispappersrullar med papaya, Som Tam-dressing och jordnötter65 :-

Rispappersrulle med rökt ankbröst, pickles, sallad och apelsinvinägerdipp95 :-

Pankofriterade MSC tigerräkor med syrlig mangosallad295 :-

Friterad baby squid med krispig palsternacka och sojadipp125 :-

Sweet ’n sour tofu med pak choi och cashewnötter190 :-

Sizzling rice med Shoaxing-marinerad fläskkarré och MSC tigerräkor345 :-

Pad See Ew, Thai-stir fry på risnudlar, gul bönpasta, tofu och ägg195 :-

Sparrisbroccoli, morot, kungsmussling och sötpotatis (varierar efter tillgång)175 :-

MSC tigerräkor med soja- och ingefärsdipp280 :-

Grönsaker med Sean Connery-dressing160 :-

Humba, sötsurbräserad fläsksida med stjärnanis, svarta bönor, samt en mango- och tomatsalsa210 :-

Sashimisallad på albacore, lax och pilgrimsmusslor, samt en tomat- och chilidressing275 :-

Krispig laxsallad med schalottenlöksvinägrette och cashewdressing165 :-

Sallad chicken cashew210 :-

Misosoppa35 :-

Tom Ka Gai, thailändsk kokossoppa med grillat majskycklingbröst235 :-

Khao Soi Mu, kokos- och currysoppa med långtidsbakad grisnacke, blodkorv och äggnudlar235 :-

Helgrillad gös med syrlig, grön mangosallad och Prick Nam Pla-dressing (Rekommenderas till två pers.)420 :-

Halstrad hälleflundra med edamame-bönor och kålrabbipuré, bläckfisk och chili- och ingefärssås325 :-

Grillade kycklingspett med Massam-curry och jordnötter205 :-

Hoisin-glaserade revbensspjäll med fräst broccoli och salta svarta bönor210 :-

Stekt ankbröst med Som tam-sallad, lime och ingefärskaramell325 :-

Grillade, kalbimarinerade lammracks med kimchi, tomat och sky315 :-

Thai-köttbullar i röd curry175 :-

Koreansk BBQ-flankstek med kimchi, chilimarinerad gurka och het majonnäs1/2 kg 425:-, 1 kg 795:-

Misobakad entrecôte med skirad äggula365 :-

Brässerad oxkind i grön curry, med lotusrot, kokos och groddar285 :-

Thai Crème Brûlée120 :-

Pärontarte med mandel, ingefärskräm och kardemummaglass145 :-

Nougat- och moccaparfait med krämig passionsfruktscurd och maräng155 :-

Chokladfondue med färsk frukt och vaniljglass (ditt val av choklad; mörk, ljus eller vit)185 :-

Choklad-ganache med kokos, yoghurtglass och Campari145 :-

Crêpes med syltad apelsin och mandarin, saltkaramellglass och pistagenötter135 :-

Berns glass och sorbet (1 kula/3 kulor)45/125

Chokladtryffel x 130 :-

Blandade favoriter från Berns patisserie 185 :-

Take away

Vill du bjuda dina gäster på något extra gott? Beställ Berns Asiatiska take away.

Berns Asiatiska erbjuder ett flertal rätter som du enkelt kan beställa och avnjuta var du vill. Välkommen!

Beställ take away lunch
Vardagar 11.40 - 15.00

Beställ take away á la carte
Vardagar 15.00 - 22.00, lördag & söndag 17.00 - 22.00


Kontakta oss

Reservationer

Reservera Bord

Tel: 08 566 322 00

Email: reservations@bernsasiatiska.se

Berns Asiatiska

Tel: 08 566 322 00

Email: asian@berns.se

Berzelii Park

SE-111 47, Stockholm

Personal

Hovmästare

Email: asian@berns.se

Kontakta Köket

Email: kok@berns.se

Källarmästare

Caroline Nätteldal

Email: caroline.natteldal@berns.se

Barchef

Marcus Magnusson

Email: marcus.magnusson@berns.se

Assisterande restaurangchef

Andrea Leijon Rundbladh

Email: andrea.leijon.rundbladh@berns.se