Stilsäkra sångerskan Emilia De Poret om sina Stockholmsfavoriter.

Du har bara en måltid kvar i livet: vilken Stockholmskrog går du till och vad äter du?

– Jag går till Matbaren (Södra Blasieholmshamnen 6) och äter Mathias Dahlgrens smulpaj med vaniljglass.

Vilka tre modebutiker i Stockholm besöker du oftast?

– Acne på Norrmalmstorg, Maria Nilsdotter på Sturegatan 6 och Cos på Biblioteksgatan 3.

Hur lägger du upp en kultureftermiddag i Stockholm?

– Normalt skulle jag välja endast en kulturdestination under en eftermiddag, men då Stockholm bjuder på många intressanta utställningar under denna höst går jag först till Fotografiska (Stadsgårdshamnen 22) och ser Paolo Roversi fina verk samt därefter till Moderna Museet (Exercisplan 4, Skeppsholmen) för att titta på utställningen ”Untitled Horrors” med Cindy Sherman. I kontrast till detta landar jag gärna på underbara tesalongen på Svenskt Tenn (Strandvägen 5).

Vilket är stans trevligaste promenadstråk?

– Utan tvekan Djurgården. Här promenerar jag helst till Rosendals Trädgårdar (Rosendalsterrassen 12) och tar en söndagslunch eller köper deras goda bröd.

Vilken restaurang går du helst till på en romantisk dejt?

– När min man besökte mig i Stockholm för första gången tog jag honom till Pa&Co (Riddargatan 8). Det är utan tvekan stans bästa restaurangen för en romantisk dejt då den är opretentiös, personlig, attraherar en skön mix på gäster och på menyn finns dessutom världens bästa råraka.

Vilken bar i Stockholm besöker du oftast?

– Berns.

Var hittar man den mest spännande konsten i Stockholm?

– Hos konsthandlaren Paul McCabe, McCabe Fine Art på Artillerigatan 40. Här får man uppleva konst i världsklass!

 Vilken tid på året är Stockholm som bäst?

– Varje årstid är på något vis unik men då jag varmt rekommenderar att Stockholm även skall upplevas från vattnet i båt måste jag nog välja sommaren.

Vilken stadsdel är mest ”du”, och varför?

Jag har svårt att sätta fingret på en stadsdel som jag tycker bäst om. Helgerna – spenderar jag gärna på Nytorget på Söder men till vardags i mitt jobb rör jag mig mestadels på Östermalm där jag har mitt kontor samt där de flesta möten avklaras (runt Stureplan). Det som gör Stockholm så unik är ju stadens alla stadsdelar.