Den prisbelönade modedesignern om frisyrklippta buskar, favoritgator och var man hittar stans mest spännande konst.

Du har bara en måltid kvar i livet: vilken stockholmskrog går du till och vad äter du?

– Då går jag till restaurangen Pa&Co (Riddargatan 8) – men inte för maten utan för att jag gillar att glo på Magnus Uggla när han äter.

Vilken är din favoritgata i Stockholm?

– Strandvägen, såklart.

Vilka tre modebutiker i Stockholm besöker du oftast?

– Jag shoppar inte mode, däremot så går jag då och då och spionerar på kunder i de butiker där BACK säljs. Så det blir Weekday (Drottninggatan 63), Aplace (Brunogallerian på Götgatan 36) , Snickarbacken (Snickarbacken 7) och Keen (Västmannagatan 49).

Hur lägger du upp en kultureftermiddag i Stockholm?

– Jag går helst inte på utställningar eftersom jag tycker det är ganska jobbigt. Men jag gillar när alla gallerier på Hudiksvallsgatan har vernissage samtidigt och man slipper låtsas stå och begrunda konsten utan kan bara svischa runt lite snabbt och koncentrera sig på vinet.

Vilket är stans trevligaste promenadstråk, enligt dig?

– Jag har hört att det skall vara Monteliusvägen bakom Söder Mälarstrand. Jag har själv aldrig gått där men informationen kommer från en säker och tillförlitlig källa.

Vilken restaurang går du helst till på en romantisk dejt?

– Måste man det? Kan man inte bara köra pang på rödbetan liksom?

Vilken bar i Stockholm besöker du oftast?

– Citykrogen på Vasagatan 46 och Bar Central (Skånegatan 83). Citykrogen känns ju sjukt internationell med sitt centrala läge. Och Bar Central har designats av Uglycute och de är ju mer cute än ugly.

Var hittar man den mest spännande konsten i Stockholm?

– Hötorget.

Vilka tre sevärdheter i Stockholm blir dina måste-tips till en släkting från landet?

– Trädgården i Tessinska Palatset (Slottsbacken 4), jag är just nu inne på sådana där frisyrklippta buskar. Sedan skulle jag titta på vaktparaden vid Slottet och avsluta med en tur på Systembolaget.

Vilken stadsdel är mest ”du”?

– Östermalm. Jag gillar att det är folktomt med raka gator och ordning och reda. Just nu håller jag på och harvar runt i kulturträsket på Fjällgatan, helt olidligt.

Vilken tid på året är Stockholm som bäst, enligt dig?

– Nu! (vår red. anm)