Asiatiska och Verandan

Skafferiet - en gastronomisk debatt på Berns

Fake news! Fake food?

Samtiden chockas av lögnfeber och falska fakta. Men i matvärlden är fejkade nyheter inga nyheter. Livsmedel har alltid omgetts av halvsanningar, rena myter och tveksamma forskningsresultat. Vad är giftigt? Vad är nyttigt? Blir du smal och smart? Eller får cancer? Klarar vi biffen? Eller är den ohållbar? Varför är det så mycket ljug i matbranschen? Och vem tjänar på lögnerna?

PANEL
Mats-Eric Nilsson
Journalist och författare.

Brit Stakston
Mediestrateg, författare och föreläsare.

Eva Sundberg
Kostekonom på Livsmedelsverkets
kompetenscentrum.

Anna K Sjögren
Kostvetare och frilansskribent som skriver om mat och konsumentfrågor.

MODERATOR
Per Styregård
Mat- och dryckesjournalist.

Datum
2017-05-15


Tid
12-13


Inträde
Fri entré


Lokal
Spegelsalen


Se Facbookevent