AngusJuliaStone

Angus and Julia Stone

Syskonparet Angus och Julia Stone är äntligen tillbaka! Efter en tid både som solo-artister men också med en ny gemensam platta har vi äran att ha dem hos oss i Stora salongen den 16 november. Don’t miss the opening act with the British acoustic folk rock trio,
The Staves.

 

Att den nya skivan kom som en överraskning för syskonparet Angus och Julia Stone är ingen underdrift. Efter den massiva framgången med tidigare skivorna ”A Book Like This” och ”Down the Way” som innebar unisona hyllningar från en samlad musikelit, listettor och utsålda arenor världen över, valde duon att gå sina egna vägar. Båda fortsatte som solo-artister där de på varsitt håll utforskade friheten i att skriva musik på egen hand och hade inga planer på någon återförening.

Det krävdes ingen mindre än den kultförklarade musiklegenden och producenten Rick Rubin för att på nytt tända gnistan. Rubin, som bland annat samarbetat med storheter som Beastie Boys, Johnny Cash, Jay-Z och nu senast Kanye West, fick upp ögonen för syskonduon på en väns fest och bjöd därefter in dem båda till sin studio i L.A. Fast inte ens då, på planet till L.A hade de några planer på att spela in ett nytt gemensamt album.

Det var först efter ett par månader i studion tillsammans med Rubin som tanken på en ny skiva under deras forna artistnamn började formas. ”Vi bestämde att vi bara skulle fortsätta att arbeta med plattan ifall den kändes riktigt äkta och allt var helt rätt..” säger Julia. ”Jag tror att vi hade fått tillräckligt med utrymme och distans från varandra för att verkligen lyssna den här gången och uppskatta varandras idéer, tankar och känslor.”

För första gången någonsin skrev syskonen musiken tillsammans och de utgick från demos som Angus spelat in hemma hos sig i New York och sånger som Julia skrivit medan hon bodde i Venice Beach. ”Vi fann ett helt nytt sätt att göra musik tillsammans på,” säger Julia om resultatet. ”Det var som att vi båda borstade bort dammet, vi kände oss förstärkta. Timingen var oväntad men kom precis rätt”, lägger Angus till.

”Albumet är enastående”, säger Rubin om skivan. ”Angus och Julia är två makalösa musiker. De är två äkta och ärliga människor där musiken kommer direkt ifrån hjärtat. Jag har aldrig arbetat med några som dem förut”.

Fyra år efter senaste skivan fortsätter alltså succésagan Angus and Julia Stone och det nya albumet lever definitivt upp till förväntningarna. Kalla det pånyttfödelse eller kalla det mognad, oavsett vad så är den nya självbetitlade plattan deras mest spännande, intensiva och mest älskvärda hittills.

Date
2014-11-16


Time
20.00


Age
20


Entrance fee
325kr + service charge


Venue
Stora Salongen


Systemkamera otillåtet


Buy ticket!