Absint på Strindbergs tid

Strindberg, Picasso och Van Gogh var bara ett fåtal av dem som lät sig förföras av absintens gröna fe. Men vad är egentligen absint och hur ska det drickas? Provsmaka och få alla svar i Berns anrika rum där Strindberg själv avnjöt sin absint!

Pris per person: 425 kr ex moms och sommelierarvode 2 500 kr för hela gruppen.
Antal personer: 10-50. För fler personer tillkommer sommelierearvode enligt offert för hela gruppen.
Tid: 1 h

Röda Rummet

Cocktailskola

Martinez, Dry Martini och Sazerac är några favoriter som smekt våra smaksinnen och följt oss i århundraden världen över. Hur gick det till när de skapades? Lyssna på historien och lär dig att själv tillreda cocktails!

Pris per person: 525  kr ex moms och sommelierarvode 3 000 kr för hela gruppen.
Antal personer: 10-50. För fler personer tillkommer sommelierearvode enligt offert.
Tid: 1 h

Edward Blom gestaltar Berns historia

EdwardBlomBerns

Edward Blom är en känd mathistoriker och karismatisk TV-profil väl insatt i Berns spännande historia. Som middagsgäst är han ett lyckat koncept. Han kommer alltid iklädd frack och äter, dricker och njuter. Edward berättar roliga historiska anekdoter och svarar gärna på frågor.

Helkväll Berns pris per event: 41 500 kr ex moms
Antal personer: 120-500
Tid: Under en tretimmarsmiddag talar Edward Blom ca 20-30 min totalt.

Galenkonsulten

Galenkonsulten

Galenkonsulten – gediget skräddarsydd framtidsstudie. Berns kan stolt presentera den galnaste konsult som världen har skådat sedan den första managementfloskelnföddes. Beväpnad med ett batteri av välanimerade Power-Point-bilder så driver Galenkonsulten hämningslöst med företagets strategier, produkter, värdegrund och förkortningar i den färgstarka och alltid specialgjorda föreläsningsshowen Future Business in the Future! Ett practical joke – snubblande nära verkligheten – med 100% skrattgaranti. Nej, förresten – 110%!

Pris: 35.000 kr ex moms.
Antal personer: max 300
Tid: 30 min

Hitmachine

Släpp loss lust och kreativitet på vita duken! På Berns kan du och kollegorna skapa musik och spela in film – på riktigt – för att sedan få vara glimrande stjärnor för en kväll. Har ni plats 2,5 timmar på konferensen så har vi den perfekta teamaktiviteten. Gör en rolig kortfilm – eller varför inte skapa en odödlig företagsschlager? Under snygg och professionell ledning av Johnny Sundin låter vi er ha en egen Hollywoodgala eller Melodifestival. En alltigenom magisk kväll bland guld och kristallkronor där ni skrattar,imponeras och fascineras över egna stordåd på vita duken. På Berns blir drömmen äntligen sann.

Pris/pers: Startavgift 10.000:- + 800:-/pers
upp till 100 personer
Över 100 personer:
Startavgift 10.000:- + 700:-/pers.

Antal personer max: 250
Tid: 2,5 tim uppdelat i två block

Vinprovning

wine

Ni får lära er hur man provar ett vin genom att tillämpa den provningsmetodik och den vokabulär en sommelier använder i sitt arbete. Det finns en oändlig mängd faktorer som påverkar hur ett vin kommer att smaka. Vinmakarens arbetsmetoder, vinodlingens klimat och vinets lagring är bara några exempel. Det som mest uppenbart skiljer viner åt är valet av druva som vinet tillverkas av. Olika druvsorter har olika egenskaper och dessa varierar dessutom beroende på vilken region vinet kommer ifrån. Ni provar tre olika druvtypiska viner och lär er känna igen dessa viners speciella egenskaper.

Pris/pers: 4 glas vitt/rött vin 250 kr ex moms
8 glas vitt/rött vin 500 kr ex moms
Antal: 10-40 pers
Tid: 45 min

Priserna gäller tom. 2014. Berns reserverar sig mot eventuella ändringar