ÖPPET HUS 1 AUGUSTI 2013


Den 1 augusti 2013 är det 150 år sedan Berns slog upp dörrarna för allmänheten. Det firar vi på olika sätt hela dagen.

Upplev ett Stora Salongen som det såg ut 1863. Här kan du avnjuta en fika med färska bakelser, levande musik och intressant föredrag. Inkluderat är även ett glas av Berns egen 150-års punsch eller ett glas champagne eller ett alkoholfritt alternativ. Berns Asiatiska och Berns Bistro & Bar har luncherbjudande för 150 kr.

Boka ditt bord i Stora Salongen här >>>

Vi kommer även att ha försäljning av modespelet Front Row och boken Berns 150 år till jubileumspriset 150 kr under dagen. Varje hel timme kommer guidade turer att avgå från lobbyn på Berns Hotel, Näckströmsgatan 8. Här visar vi de historiska lokalerna och berättar om Berns verksamhet idag. Du får även träffa kända personer ut Berns historia. Turerna tar ca 30 min och det går bra att föranmäla sig (dock inte nödvändigt) genom att maila namn, antal och tid till annika@berns.se

Berns 150-års firande sponsras av Pernod Richard och Tourism Malaysia. Tourism Malaysia finns på plats hela dagen på Berns och deltar i firandet med en malaysisk strand…

Program

10.00 Stora Salongen öppnar. Stockholm Strauss-Orkester spelar i en mindre uppsättning. Repetoaren är klassisk musik från några av de kompositörer som finns avbildade i lokalen.

11.00 Författaren Lennart Jarnhammar, som skrivit boken om Berns, föreläser om Berns historia på svenska i ca 45 min.

12.00 Berns Asiatiska och Berns Bistro & Bar har luncherbjudande för 150 kr.

13.00 Stockholm Strauss-Orkester spelar klassiska stycken.

14.00 Författaren Lennart Jarnhammar, som skrivit boken om Berns, föreläser om Berns historia på engelska i ca 45 min.

15.00 Sara Jangfeldt med orkester framför “From Stockholm with love”, klassiska visor, jazz och kabaretmusik. Framförandet sker i två delar med paus emellan.

17.00 Stora Salongen stänger och firandet avslutas.

 

VMY2014 copy