Lill Lindfors: Aktuell med Hasse & Tage Musikskatten på Berns


I samband med Berns 150-årsfirande återvänder Hasse & Tages toner till Berns.  I en exklusiv krogshow uppburen av en rad älskade artister, visas duons stora bredd och deras musikskatt trollbinder fortfarande publiken. Vi på Berns fick en pratstund med en av de deltagande artisterna, Lill Lindfors.

Vad har du själv för minnen från Berns?

-  Många fantastiska minnen. Jag har sett Josephine Baker, Marlene Dietrich och The Supremes här. Jag träffade ju också min man Anders på Berns, det är något som jag minns tydligt. Allt är Berns fel.

Bläddrar man i boken om Berns, skriven av Lennart Jarnhammar, ser man att du har en betydelsefull roll i vår historia, berätta.

-  Jag var inkallad som nöjeskonsult och tillsammans med källarmästaren här på Berns så minns jag att vi hade helt galna fester.  Till exempel anordnade vi spökafton för personalen i vindsutrymmet här på Berns. Då bjöd vi bland annat på rostade gräshoppor, skrattar Lill Lindfors.

Och nu är du tillbaka för att hedra två av Sveriges största, Hasse och Tage. Hur känns det?

-   Jag jobbade med Hasse och Tage under tidigt 60-tal och de var helt underbara. Även Berns är ju en del av min utveckling som artist så jag känner mig väldigt hemma här. Det är spännande att se hur Berns har förändrats genom tiderna. Hur man har hittat sin form och verkligen skapat något unikt. Man kan inte bryta en stil hur som helst och det är det som är så bra med Berns, man har bevarat och hedrat sin historia. Att som artist få återuppliva Hasse och Tage där de själva hade sådana framgångar känns som pricken över i:et.

”Hasse & Tage – musikskatten” var först tänkt att vara en engångsshow under Kulturveckan men blev en sådan framgång att man nu haft över 20 000 besökare. Nu flyttar man in på Berns anrika scen med premiär den 28 september.

Berätta lite mer om showen?

-    Det unika med Hasse och Tage är inte bara att de får sin publik att skratta utan även att tänka. Det är en humor som är lika rolig som socialt medveten och det är väl kanske något som saknas lite idag. I showen så inriktar vi oss mest på deras musik men tar även upp en del av deras monologer. Det fantastiska är att Hasse Alfredssons barn var och såg föreställningen och Hasse själv har godkänt den.

Själv är Lill Lindfors aktuell i TV4:s succé ”Så mycket bättre” som spelas in just nu. En svensk nöjesikon som fortsätter vara aktuell.

Det låter som ett fullspäckat schema, kommer du hinna med allt?

-   (skratt) ja du, det gäller att hålla igång och absolut det kommer bli hur bra som helst. Det kan till och med hända att det blir fler föreställningar på Berns men det får vi se, avslutar Lill Lindfors som är en av artisterna i krogshowen ”Hasse & Tage – musikskatten”.

Biljetter till ”Hasse & Tage –musikskatten” går att köpa via Ticnet.se och kostar från 820 kr exkl. 45 kr serviceavgift och dryck, köp menybiljett här>>   Det går även att boka hotellpaket. Varmt välkomna.