Berns Hotel på plats nr 9 bland världens bästa boutiquehotell


Samtidigt som Berns Hotel nyrenoverade rum och exklusiva sviter står klara rankas Berns Hotel som ett av de bästa boutiquehotellen i världen. Förutom ny interiör och samtida konst erbjuds hotellets gäster och besökare ett nytt unikt nöjeskoncept som öppnar dörrarna till huvudstadens eftertraktade nattliv.

I E-Hoteliers sammanställning över de bästa boutiquehotellen i världen 2012 finns Berns Hotelnu med på plats nummer nio. Berns öppnade dörrarna 1863 och har sedan dess varit en central punkt för musik, mode och mat. Världsstjärnor som Beyonce, Justin Timberlake, Dalai Lama, Robbie Williams, Bill Gates, Axl Rose och Rihanna är bara några av de celebriteter som njutit av hotellets centrala läge och bidragit till Berns speciella atmosfär. Berns Hotels renoveringar av rum, sviter och publika ytor är en fortsättning i raden av nya lanseringar inför Berns 150-års jubileum 2013. I somras öppnade Berns Hotel Cocktail Club på takterrassen och fler nyheter kommer under nästa år.

 Berns Hotel är ett personligt boutiquehotell med 82 rum, varav sex sviter där den exceptionella Klocksviten stoltserar med två etage och en fantastisk utsikt över Berzelii Park och Norrmalmstorg. Rummen ger känslan av att vara i arkitektens, författarens, musikerns, konstnärens, modeikonens eller artistens egna hem. Inredningsarkitekten Franz Hardinger har formgivit utvalda delar av rummens interiör, som är en noga genomtänkt blandning av modernt och vintage i såväl möbler som inredningsdetaljer – precis som i det egna hemmet.

– Vi har behållit Berns personliga tilltal i rummen och sviterna och känslan av att bo ” hemma hos” har bevarats.
Varma färger i textiler, läder, trä som åldrats med åren i kombination med moderna möbler, konst och detaljer ger en
mysig och ombonad atmosfär, säger Anna Bengtsson, hotellchef Berns Hotel.

Hotellet har Berns Hotels lobby är ett levande konstgalleri där utställningar med verk från både lokala och internationella konstnärer avlöser varandra. Ett antal konstverk som tidigare ställts ut finns nu i de nya rummen och sviterna.

Fokus på nöje

Med Stureplansgruppen har Berns Hotel fått helt nya möjligheter och stärker nu sin position i Stockholms nöjesliv med ett nytt nöjeskoncept ” Berns Hotels makes your weekend rock”, som ska förstärka upplevelsen av vistelsen ytterligare. Berns Hotel öppnar dörrarna till stadens bästa restauranger och nattklubbar där hotellets gäster får fri entré och kan gå förbi klubbarnas långa köer. Hotellets egen nightlife concierge hjälper till att efter önskemål skräddarsy gästernas upplevelse i Stockholms nattliv. Berns Hotels weekendkoncept kan avslutas med en uppfriskande
Bloody Mary eller Virgin Maryvid vid utcheckning före klockan 11.00. Berns Hotels nya rum och sviter bäddar för personliga upplevelser

– Vi har samlat det absolut bästa inom nöje, kultur, event och gastronomi. Hotellets gäster och besökare möter
många spännande intryck redan vid ankomsten. Känslan av att bo i en fascinerande och underhållande miljö ska
hålla i sig under hela vistelsen och man ska längta tillbaka hit, säger Yvonne Sörensen Björud, vd Berns
Hotel.